30 Οκτωβρίου 2013

Phoneblocks

Πηγή http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231271112



Ένα εκατομμύριο περίπου άνθρωποι ασπάστηκαν την ιδέα της δημιουργίας μιας πλατφόρμας που θα επιτρέψει την κατασκευή εύκολα συναρμολογούμενων smartphone κομμάτι-κομμάτι από διαφορετικούς κατασκευαστές, με δυνατότητα αναβάθμισης από τον χρήστη. Η ιδέα των λεγόμενων Phoneblocks ανήκει στον Ολλανδό Ντέιβ Χάκενς και μια ημέρα πριν η κοινότητα που δημιούργησε την φωνάξει στα social media, συντάχτηκε μαζί τους η Motorola, θυγατρική πλέον της Google.


H ομάδα ερευνητών του τμήματος Προηγμένων Τεχνολογιών και Έργων της εταιρείας αποκάλυψε πως εργάζεται ήδη επί ένα χρόνο επάνω στο Project Ara με σκοπό να δημιουργήσει μια «ελεύθερη, ανοικτή πλατφόρμα hardware για την κατασκευή smartphone κομμάτι-κομμάτι». «Θέλουμε να κάνουμε για το hardware ότι έκανε το Android για το software», δηλώνει η ομάδα της εταιρείας που ανήκει πια στην Google.





Η ιδέα είναι να μπορεί ο χρήστης να επιλέξει τη λειτουργικότητα, την εμφάνιση, τα υλικά, τον τόπο κατασκευής, το κόστος καθώς και την διάρκεια ζωής του smartphone τους.



Tο project Ara συνίσταται από τον ενδοσκελετό και τα modules από τα οποία θα αποτελείται το smartphone, τα οποία συγκρατεί ο ενδοσκελετός. Τα module μπορεί να είναι οτιδήποτε, ένας επεξεργαστής εφαρμογών, μια νέα οθόνη ή ένα πληκτρολόγιο, μια επιπλέον μπαταρία ή ένας ειδικός αισθητήρας.

Η Motorola αναμένεται να απευθύνσει ανοικτή πρόσκληση προς τους κατασκευαστές τους επόμενους μήνες, οι οποίοι θα κληθούν να φτιάξουν τα πρώτα module. Στην συνέχεια, τον χειμώνα του 2013 θα διατεθεί το πρώτο Module Developer Kit, MDK (κατά το Software Developer Kit, SDK).

1 σχόλιο:

  1. Φανταστική ιδέα. Μακάρι να βρουν κεφάλαια να ξεκινήσουν...!!! Αμήν και πότε !!! Έχουμε πήξει στα μιας χρήσης τηλέφωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή