15 Ιανουαρίου 2014

1 στους 3 Ευρωπαίους δεν εμπιστεύεται το mobile banking

Μία δυσάρεστη είδηση φέρνει για τις τράπεζες η Kaspersky με μια από τις πρώτες έρευνες του KasperskyLab που δημοσιεύεται στο 2014. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, 1 στους 3 Ευρωπαίους δεν εμπιστεύονται τις φορητές τους συσκευές για να κάνουν τραπεζικές συναλλαγές, δηλαδή mobilebanking.

Στην εποχή που όλες οι προσπάθειες στρέφονται στην εκμετάλλευση και την προώθηση της φορητότητας, φαίνεται ότι οι φορητές συσκευές, δηλαδή τα smartphones και τα tablets, εκτιμώνται ως περισσότερο ευάλωτες στις άγριες διαθέσεις των hackers και όσων θέλουν ή προσπαθούν να υποκλέψουν στοιχεία δεδομένα και προσβάσεις σε λογαριασμούς τραπεζών.

Αυτό τουλάχιστον εκτιμά το 33% των ερωτηθέντων Ευρωπαίων, που όμως από την άλλη πλευρά οι Ευρωπαίοι γενικά δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση των λογαριασμών τους μέσω των φορητών συσκευών τους.

Η επιφυλακτικότητα των χρηστών πάντως, έχει μία βάση καθώς είναι πλέον διαπιστωμένο ότι το Android, που είναι το Νο1 λογισμικό των φορητών συσκευών έχει μπει για τα καλά στο μάτι των hackers και οι εφαρμογές που “μιμούνται” δικές του σχετικές με πληρωμές και τραπεζικές συναλλαγές, είναι πλέον πολλές και τόσο καλά φτιαγμένες που είναι δύσκολο να ανιχνευθούν ακόμη και από ειδικούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή στον εντοπισμό κακόβουλου “ψευδό-Android” λογισμικού στρέφονται τώρα οι εταιρείες παραγωγής προγραμμάτων anti-virus, μεταξύ των οποίων και η Kaspersky.


πηγη: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=382910

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου