24 Ιανουαρίου 2014

3band LTE-Advanced: Tαχύτητες έως και 300 Mbps

Η SK Telecom, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στη Νότια Κορέα και η πρώτη εταιρεία που διέθεσε μαζικά ασύρματη δικτύωση LTE-Advanced, με ταχύτητες διαμεταγωγής έως και 150 Mbps, καθώς και η LG U+, ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος της χώρας, ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν από κοινού μία νέα υπηρεσία LTE στα τέλη του 2014. Το όνομα της είναι 3band LTE-Advanced και η μέγιστη ταχύτητα λήψης δεδομένων μέσω αυτής αγγίζει τα 300 Mbps.

Το 3band LTE-Advanced θα μπορεί να αγγίξει αυτές τις ταχύτητες συναθροίζοντας τρεις διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων. Συγκεκριμένα θα χρησιμοποιεί μία ζώνη με εύρος 20 MΗz και δύο με εύρος 10 MHz. Η ταχύτητα των 300Mbps είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του απλού δικτύου LTE και για να κατανοήσει κανείς ακόμα περισσότερο τα τεράστια άλματα που γίνονται στον χώρο του mobile Internet, αρκεί να κοιτάξει το παράδειγμα που έδωσε η SK Telecom. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, μια ταινία με μέγεθος 800 MB θα χρειαζόταν 7 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα για να κατέβει μέσω 3G ΗSPA, 1 λεπτό και 25 δευτερόλεπτα μέσω LTE και μόλις 22 δευτερόλεπτα μέσω του 3band LTE-Advanced.

Η εταιρεία δηλώνει ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη πριν από το τέλος του χρόνου, αλλά για να επωφεληθεί κάποιος από αυτήν θα πρέπει να διαθέτει κάποια συσκευή με SoC που διαθέτει modem που υποστηρίζει την εν λόγω τεχνολογία. Σύμφωνα με φήμες, το Snapdragon 805 της Qualcomm θα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Επίσης η SK Telecom δηλώνει ότι ερευνά την δυνατότητα δημιουργίας 4band ή και 5band LTE-Advanced για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες. Τέλος να αναφέρουμε ότι στην MWC 2014, που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στην Βαρκελώνη, η εταιρεία θα παρουσιάσει ακόμα μια τεχνολογία LTE-Advanced με μέγιστη ταχύτητα 450Mbps.

πηγη: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=383555

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου