30 Ιανουαρίου 2014

Δίκτυο 5G σχεδιάζουν στη Ν. Κορέα

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου

Το υπουργείο Παιδείας, Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την έγκριση κονδυλιού ύψους 1,1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου 5G στη χώρα.

Το εν λόγω δίκτυο, το οποίο θα εγκατασταθεί έως το 2017, θα είναι 1.000 φορές ταχύτερο από το 4G και σύμφωνα με τους ειδικούς, θα προσφέρει downloading μιας ταινίας μεγέθους 800ΜΒ σε μόλις ένα δευτερόλεπτο.

Για την κατασκευή του δικτύου, η κυβέρνηση της Ν. Κορέας θα συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους παρόχους ίντερνετ της χώρας, αλλά και με τις κορυφαίες εταιρείες Samsung και LG.

Από το Μάιο του 2013 υπήρχαν πληροφορίες για τις δοκιμές της Samsung σε 5G δίκτυα. Η 5G πλατφόρμα της εταιρείας κατάφερε ταχύτητες 1 gigabyte ανά δευτερόλεπτο στη μεταφορά data χρησιμοποιώντας ένα σύστημα με 64 κεραίες.

Θυμίζουμε ότι πριν από έναν χρόνο, η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπόνησε πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία 5G δικτύων στην Ευρώπη. Τα 16 από αυτά τα εκατομμύρια, θα δοθούν στο κονσόρτσιουμ εταιρειών METIS (με την Ericsson στο τιμόνι) με στόχο την παράδοση των δικτύων έως το 2020.

Οι Κορεάτες, πάντως, δείχνουν να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά.

πηγη: http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/636197/diktuo-5g-shediazoun-sti-n-korea-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου