05 Ιανουαρίου 2014

Τι είναι το BitTorrent Sync

bittorent sync web ui
Το BitTorrent Sync, είναι ένα δωρεάν εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον αυτόματο συγχρονισμό αρχείων και φακέλων μεταξύ των υπολογιστών χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο BitTorrent. Τα αρχεία μεταφέρονται από τον ένα υπολογιστή στον άλλο, χωρίς να παρεμβάλλεται ανάμεσά τους κάποιος cloud κεντρικός server.
bt-vs-dropbox
Η απουσία κεντρικού server σημαίνει πως ο συγχρονισμός μπορεί να είναι ταχύτερος απ’ ότι στις cloud υπηρεσίες, όπως το dropbox και το Google Drive, και δεν υπάρχουν περιορισμοί χώρου (εκτός από το σκληρό δίσκο). Στο θέμα της ασφάλειας το BitTorrent Sync προσφέρει κρυπτογράφηση 256bit στη μεταφορά των αρχείων αλλά και διακριτικότητα, εφόσον δεν καταγράφει καμία μεταφορά, ούτε κρατάει τα αρχεία αποθηκευμένα σε κάποιο σημείο.
Ένα από τα χαρακτηριστικά που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι το delta sync. Το BitTorrent Sync γνωρίζει ποια κομμάτια ενός αρχείου έχουν αλλάξει από το χρήστη και μεταφέρει μόνο αυτά. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα μεγάλο αρχείο excel 60Mb και κάνουμε μια μικρή αλλαγή σε αυτό, τότε το BTsync θα συγχρονίσει μόνο αυτή την αλλαγή (μερικά kbytes) και όχι ολόκληρο το αρχείο.
Επιπλέον, το BTsync είναι πολύ εύχρηστο για τη μεταφορά αρχείων από τον υπολογιστή προς το κινητό ή από ένα κινητό σε κάποιο άλλο, με τη χρήση ενός barcode και χωρίς κατανάλωση mobile data, εφόσον και οι 2 συσκευές είναι συνδεδεμένες στο ίδιο LAN.
To BitTorrent Sync είναι διαθέσιμο για Linux, Windows, OSX και συσκευές NAS και μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για τη λειτουργία και χρήση του, σε αυτό το πλήρες pdf

πηγη: http://techstories.gr/2013/12/23/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-bittorrent-sync/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου