21 Ιανουαρίου 2014

Διαδικασίες για δωρεάν Wi-Fi σε δήμους

Σε εξέλιξη φαίνεται πως βρίσκονται οι διαδικασίες για το «δωρεάν Wi-Fi σε όλη τη χώρα» που είχε υποσχεθεί πριν από μερικούς μήνες ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Προς αυτήν την κατεύθυνση, όλοι οι δήμοι της χώρας έχουν ήδη λάβει σχετική επιστολή από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μέσω της οποίας καλούνται να υποδείξουν τα σημεία στην περιοχή τους τα οποία συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο, καθώς επίσης και εκείνα στα οποία οι πολίτες παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δήμος Πειραιά είναι από τους πρώτους που έχει ήδη υποδείξει τα σχετικά σημεία, καθώς, από το 2011, με εντολή του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, διαθέτει ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος. Τα σημεία φτάνουν τα είκοσι και καλύπτουν κεντρικές περιοχές. Η λίστα που έχει υποδείξει ο Δήμος Πειραιά στο Υπουργείο είναι η ακόλουθη: Πλατεία Κοραή, Πύργος, Ναυτικό Μουσείο, Πλατεία Αλεξάνδρας, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Άγιος Σπυρίδωνας, Άγιος Διονύσιος, ΗΣΑΠ, Άγιος Νικόλαος, Πλατεία Τερψιθέας, Πλατεία Κανάρη, Βοτσαλάκια και στη γύρω περιοχή, Προφήτης Ηλίας, Μικρολίμανο, Δελφινάριο, Μανιάτικα, Πλατεία Μεταμορφώσεως, Καμίνια και λιμάνι του Πειραιά.

Η επιστολή του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαου Δασκαλάκη, τονίζει πως οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν οικονομικά από τις διαδικασίες για το Wi-Fi.

πηγη: www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=383319

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου