11 Δεκεμβρίου 2013

Viber Out: Κλήσεις σε σταθερά και κινητά σε όλον τον κόσμο

Η δημοφιλής εταιρεία Viber, με την ομώνυμη εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, ανακοίνωσε τη διάθεση της υπηρεσίας Viber Out σε όλους τους χρήστες. Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία, οι παραπάνω από 200 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες της εφαρμογής, θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν οικονομικές κλήσεις, σε σταθερά και κινητά, σε όλον τον κόσμο, ανεξάρτητα από το αν αυτός που καλούν είναι χρήστης της εφαρμογής ή όχι. Οι κλήσεις μεταξύ χρηστών Viber θα παραμείνουν φυσικά δωρεάν.

Το Viber Out έγινε διαθέσιμο πριν από περίπου ένα μήνα στης Φιλιππίνες μετά τον καταστροφικό τυφώνα που έπληξε τη χώρα, ενώ πλέον διατίθεται σε όλον τον κόσμο, με τιμές που, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αρκετά φτηνότερες του Skype, που προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες εδώ και πολύ καιρό. Για κλήσεις στην Ελλάδα, αυτήν τη στιγμή, το Viber Out έχει χρέωση 1,7 λεπτά/λεπτό για σταθερά και 5,2 λεπτά/λεπτό για κινητά, ενώ το Skype 2 λεπτά/λεπτό και 6,8 λεπτά/λεπτό για σταθερά και κινητά αντίστοιχα. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι στο Skype υπάρχουν και πακέτα χρόνου ομιλίας, που δεν προσφέρει - προς το παρόν τουλάχιστον, το Viber Out. Αναλυτικά τις χρεώσεις για κάθε προορισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Viber προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό στην αγορά των smartphones, όπως το WhatsApp, ενώ έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματα για να εισέλθει και στους σταθερούς υπολογιστές. Αν αποδειχτεί αξιόπιστη η υλοποίηση των κλήσεων μέσω της εφαρμογής, τότε το Skype θα αποκτήσει έναν σοβαρό ανταγωνιστή, ο οποίος μάλιστα θα έχει και το πλεονέκτημα της μεγάλης εξάπλωσης στα κινητά τηλέφωνα.
πηγη: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=380063

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου