06 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν Internet και έξω από το σπίτι με το "ΟΤΕ My WiFi"

Τη δυνατότητα να συνδέονται δωρεάν στο Internet μέσω σημείων WiFi (WiFi hotspots) και έξω από το σπίτι τους, δίνει ο ΟΤΕ αποκλειστικά στους πελάτες των προγραμμάτων OTE Double Play με τη νέα υπηρεσία «ΟΤΕ My WiFi», σε συνεργασία με το παγκόσμιο WiFi δίκτυο της Fon.

Το «OTE My WiFi» είναι ένα ασύρματο δίκτυο το οποίο δημιουργείται και επεκτείνεται από τους ίδιους τους χρήστες της κοινότητας. Συνεισφέροντας ένα μικρό μέρος της σύνδεσης Internet που έχουν στο σπίτι, αποκτούν τη δυνατότητα για δωρεάν WiFi πρόσβαση στο Internet σε περισσότερα από 12 εκατ. σημεία σε όλο τον κόσμο.

 Η Deutsche Telekom θέλει να αξιοποιήσει τη συνεργασία της με την ισπανική Fon προκειμένου να δημιουργήσει ένα δίκτυο από 2,5 εκατ. WiFi hotspots στη Γερμανία και σκοπεύει να λανσάρει στη χώρα μες την υπηρεσία της Fon.
Στο συγκεκριμένο εγχείρημα η Cosmote δεν θα παραμείνει αμέτοχη. Όπως επιβεβαίωσαν στελέχη της εταιρείας, η Cosmote ξεκινάει πολύ σύντομα την εγκατάσταση και λειτουργία ενός δικτύου 1.000 WiFi hotspots σε ολόκληρη την Ελλάδα, στα οποία οι συνδρομητές της θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και, μάλιστα, η σύνδεση θα γίνεται αυτόματα. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει στην Cosmote να δρομολογήσει σημαντικό όγκο κίνησης των δεδομένων από το δίκτυο κινητής της εταιρείας στο WiFi δίκτυο. Το αποκαλούμενο WiFi offloading είναι κάτι που η DT δοκιμάζει αρκετά στη Γερμανία και στη Βρετανία και επιτρέπει στον πάροχο να βελτιώνει την εμπειρία προς τον συνδρομητή της κινητής τηλεφωνίας.

«Έχοντας ως προτεραιότητα να καλύπτουμε πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, φέρνουμε πρώτοι στην Ελλάδα το OTE My WiFi, μια πρωτοποριακή υπηρεσία για δωρεάν internet που θα αλλάξει την καθημερινότητα τους. Οι πελάτες μας γίνονται μέλη μιας μεγάλης διεθνούς κοινότητας και αποκτούν σταδιακά, δωρεάν πρόσβαση σε αναρίθμητα hotspots τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνεχίζοντας τις επενδύσεις μας σε καινοτόμες υπηρεσίες, εδραιώνουμε την τεχνολογική μας υπεροχή και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για επενδύσεις προς όφελος των πελατών μας, και της χώρας», δήλωσε ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, που το WiFi δίκτυο της Fon έρχεται στην Ελλάδα, έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Αυτή η συνεργασία αποτελεί για μας ένα ακόμα βήμα για την κάλυψη ολόκληρης της Ευρώπης με WiFi», δήλωσε ο Chief Operating Officer της Fon, Alex Puregger.

Αναλυτικές πληροφορίες για την υπηρεσία «ΟΤΕ My WiFi» στην ιστοσελίδα ote.gr/mywifi

πηγές:
http://www.newsbeast.gr//technology/arthro/640129/dorean-internet-kai-exo-apo-to-spiti-me-to-ote-my-wifi/
http://techstories.gr/2013/03/05/πανελλαδικό-δίκτυο-wifi-οτε/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου