13 Φεβρουαρίου 2014

Samsung και Cisco: Δεκαετής συμφωνία για κοινή χρήση πατεντών

Σε άλλη μια συμφωνία για κοινή χρήση πατεντών ήρθε η Samsung, αυτή τη φορά με τη Cisco. Έτσι, μετά τη δεκαετή συμφωνία με την Google αλλά και αυτή με την Ericson, η Κορεάτικη εταιρεία συνεργάζεται και με την Αμερικάνικη εταιρεία διαδικτύωσης.

Όπως ανακοινώθηκε, η συμφωνία αφορά στην κοινή χρήση των υπάρχουσωνν πατεντών, αλλά και αυτών που θα κατοχυρώσουν οι δύο εταιρείες μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. «Η καινοτομία πνίγεται στο υπερβολικά φιλόδικο περιβάλλον. Με την κοινή χρήση πατεντών, η Cisco και η Samsung κάνουν σηματνικά βήματα να αντιστρέψουν την υπάρχουσα κατάσταση, προς όφελος της καινοτομίας και της ελεύθερης λειτουργίας», δηλώνει ο Dan Lang, αντιπρόεδρος της Cisco σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η συμφωνία δεν θα γλυτώσει μόνο τις δύο εταιρείες από πιθανές δικαστικές περιπέτειες, αλλά θα τους δώσει τη δυνατότητα να εισάγουν νέα προϊόντα στην αγορά, χωρίς να είναι απαραίτητο να μπαίνουν κάθε φορά στη διαδικασία αδειοδότησης, με το αντίστοιχο χρηματικό τίμημα φυσικά.

πηγη: www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=384740

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου