31 Οκτωβρίου 2013

Εξοργισμένη η Google για το «χάκινγκ» της NSA στα δίκτυά της

Εξοργισμένη η Google για το «χάκινγκ» της NSA στα δίκτυά της

Εξοργισμένη η Google για το «χάκινγκ» της NSA στα δίκτυά της
Το άκρως απόρρητο... σχεδιάγραμμα της NSA για την παρείσφρυση στα δίκτυα του Google όπως το δημοσίευσε η Washington Post  


Οργή και ανησυχία εκφράζει η Google μετά το νέο δημοσίευμα βάσει των εγγράφων του Σνόουντεν για την «παρείσφυρση» της αμερικανικής NSA στα δίκτυά της.

Δημοσίευμα της Washington Post θέλει την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών να υποκλέπτει δεδομένα από τις μηχανές διαδυκτιακής αναζήτησης απευθείας  από τα δίκτυα οπτικών ινών τους.

Ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας, Ντέιβιντ Ντράμοντ, ανέφερε πως η εταιρεία είναι «εξοργισμένη» και πως το δημοσίευμα υπογραμμίζει την ανάγκη για μεταρρύθμιση στη λειτουργία της NSA.

«Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο στο οποίο έφτασε η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυα, κάτι που υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Ντράμοντ, επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας.

Ο Ντάμοντ δήλωσε ότι η Google είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο των εν λόγω υποκλοπών «και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κρυπτογράφησης σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google». Ο Ντράμοντ διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως η εταιρεία δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου