18 Νοεμβρίου 2013

Με περιορισμούς και 25 εκατ. ευρώ κόστος το δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα

Σε παλιότερο άρθρο στο παρόν blog είχα γράψει τις σκέψεις μου σχετικά πως θα μπορούσε να διατεθεί το "ασύρματο internet παντού" που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης

Τώρα, περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας γύρω από το προαναφερθέν project, μέσω της εφημερίδας Real News. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα διέρρευσαν, το σχέδιο θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων 10 ημερών από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναμένεται να κοστίσει 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δωρεάν internet θα προσφέρεται σε 120 νοσοκομεία, σε όλα τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε 1.000 δημόσια κτίρια, σε 250 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε όλα τα λιμάνια και σε τηλεφωνικούς θαλάμους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις με τράπεζες για τοποθέτηση κεραιών στα υποκαταστήματα τους αλλά και με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, για πιθανές συνεργασίες. Το internet αναμένεται να φτάσει στο μετρό, σε πολλές στάσεις λεωφορείων και σε κάποια μπλε λεωφορεία, ενώ προγραμματίζεται και η επαναλειτουργία κεραιών που είχαν τοποθετηθεί σε διάφορες πλατείες.

Φυσικά, αναμένεται να τεθούν και σχετικοί περιορισμοί στην χρήση, μιας και φαίνεται πως οι βασικές υπηρεσίες θα παρέχονται δωρεάν, με φραγμό όμως σε παιχνίδια, videos, εμπορικά προϊόντα και ακατάλληλο υλικό. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, οι διαδικασίες για το δωρεάν Wi-Fi σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται υπό εξέλιξη, ενώ αναμένουμε φυσικά και τις όποιες επίσημες ανακοινώσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες.

πηγη: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=378371

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου