11 Νοεμβρίου 2013

Huawei: Έτοιμη να επενδύσει 600 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του 5G

Με τις 4G ταχύτητες που πετυχαίνουν οι mobile συσκευές, η διαφορά στην πλοήγηση είναι φανερή, και η Huawei, που είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στους τομείς δικτύων και τηλεπικοινωνιών, δεν μένει αμέτοχη και ανακοινώνει ότι σχεδιάζει να ασχοληθεί με την επόμενη γενιά δικτύων 5G, επενδύοντας περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, με ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσού να καλύπτει τα έξοδα ερευνών και ανάπτυξης του νέου προτύπου, χωρίς όμως να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες.

Αυτό που πιστεύει και προβλέπει η εταιρεία, είναι πως τα πρώτα δίκτυα 5G θα είναι έτοιμα έως το 2020. Το τι αναμένεται να επιτευχθεί, συγκριτικά με τα σημερινά δίκτυα ταχυτήτων 4G LTE, δεν το γνωρίζει κανείς, ωστόσο η Huawei, από πλευράς της, περιγράφει πως με το πρότυπο συνδεσιμότητας 5G θα επιχειρήσει να αγγίξει τα 10Gbps στην μετάδοση δεδομένων, δέκα φορές γρηγορότερη ταχύτητα από ότι προσφέρει το 4G σήμερα.

Προτού όμως γίνουν όλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρίας, Eric Xu, αναφέρει «υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν πριν το 5G μπορέσει να γίνει πραγματικότητα. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνεται η διαθεσιμότητα του ραδιοφάσματος και τεχνολογικές προκλήσεις, όπως το πώς να κατασκευάσεις μια αρχιτεκτονική δικτύου που θα είναι σε θέση να χειρίζεται όλο και μεγαλύτερους όγκους δεδομένων και πως θα είναι δυνατό να φιλοξενηθούν περισσότεροι χρήστες στο δίκτυο με τέτοιες ταχύτητες μετάδοσης».

Αρκετές εταιρείες έχουν ενδιαφερθεί και συμβάλει στην χρηματοδότηση για την δημιουργία του «5G Innovation Centre» στο Πανεπιστήμιο του Surrey, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Telefonica και BT.

πηγη: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=377657

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου